کاربران گرامی، در صورت بروز مشکل در سایت، از طریق چت پشتیبانی و یا شماره تلفن‌های 02155570659 - 09981229987 با ما در ارتباط باشید.

بازار طلا دانستنیها طلای کم اجرت چیست؟
طلای کم اجرت چیست؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/05/25 - 12:33 0 نظر

طلای کم اجرت در واقع همان همان طلای دست دوم است که گاهی نمی توان ظاهر آن را از طلای نو تشخیص داد. در ادامه مطلب سعی کرده ایم ویژگی های طلای کم اجرت را به طور شفاف توضیح دهیم.

طلای کم اجرت و سرمایه گذاری

طلای کم اجرت را برای سرمایه گذاری بخریم یا برای استفاده شخصی؟ اگر طلای مد نظر خود را نو خریداری کنیم چقدر تفاوت قیمت خواهیم داشت؟ آیا خرید طلای کم اجرت محدودیت انتخاب برای ما ایجاد می کند؟

طلای کم اجرت یکی از گزینه های جذاب بازار طلای ایران در چند سال تورمی اخیر است، چراکه با رشد قیمت طلا در کشور، خرید طلای زینتی نو و سرمایه گذاری در طلا تحت تاثیر تورم قرار گرفته است. در ویترین بیشتر طلافروشی ها می توان طلای دست دوم یا کم اجرت را پیدا کرد. طلای کم اجرت در واقع همان همان طلای دست دوم است که گاهی نمی توان ظاهر آن را از طلای نو تشخیص داد. در ادامه مطلب سعی کرده ایم ویژگی های طلای کم اجرت را به طور شفاف توضیح دهیم.

طلای کم اجرت و سرمایه گذاری

طلای کم اجرت یک سرمایه زینتی 

طلای زینتی پس از استفاده در کارگاه های طلاسازی ذوب و تبدیل به طلای آب شده می شود تا دوباره وارد صنعت طلاسازی شود و جواهرات نو از آن ساخته شود؛ حال اگر این طلا  ذوب نشود، در کارگاه های طلاسازی کمی آن را جلا داده و با لایه برداری وضعیت ظاهری مناسبی برایش ایجاد می کنند که ما آن را به عنوان طلای دست دوم یا طلای کم اجرت می شناسیم.

اما سوال اصلی این است که چه تفاوت قیمتی بین طلای نو و طلای کم اجرت وجود دارد که طلای کم اجرت را جذاب کرده است؟ در خرید طلای زینتی افراد هزینه های زیر را نسبت به خرید طلای کم اجرت می پردازند:

  • ارزش وزنی طلا( به میزان وزن طلا و به قیمت روز طلا در بازار آزاد)
  • سود طلافروشی یا فروشنده طلا(حداکثر 7%)
  • اجرت ساخت کارگاه های سازنده طلا(بستگی به نوع ساخت طلا که دست ساز باشد و یا با ماشین ساخته شده باشد می تواند تا 15% و یا بیشتر به قیمت طلا اضافه کند)
  • مالیات بر ارزش افزوده( 9% مالیات)

در مجموع برای خرید طلای نو حدود حداقل 30% به قیمت وزنی طلای نو خریداری شده اضافه می شود. در طلای کم اجرت، اجرت ساخت طلا و مالیات بر ارزش افزوده حذف می شود، به همین دلیل است که با افزایش قیمت طلا خرید طلای کم اجرت جذابیت پیدا کرده است.

فرد با خرید طلای کم اجرت علاوه بر سرمایه گذاری نسبتا سودده، طلایی خریده است که می تواند از آن استفاده شخصی نیز داشته باشد. با افزایش تورم کشور در چند سال اخیر و کاهش روز به روز ارزش پول ملی، افراد بیش از پیش به فکر سرمایه گذاری و راه های حفظ ارزش دارایی خود هستند که طلای کم اجرت با داشتن همزمان دو قابلیت سرمایه گذاری و استفاده زینتی، گزینه جذاب تری شده است. 

طلای کم اجرت چیست؟

تقلب در طلای کم اجرت 

با رونق خرید و فروش طلای کم اجرت، تقلب نیز در آن زیاد شده است که البته امری طبیعی در هر بازاری به حساب می آید و با کمی هوشیاری می توان فریب این سودجویان و فرصت طلبان را نخورد. برای خرید طلای کم اجرت حتما از طلافروشی های معتبر خرید کنید و همراه با خرید خود رسید و فاکتور معتبر طلا بگیرید. تقلب هایی که در این نوع طلا رایج شده است مواردی نظیر:فروش طلای کم عیار( زیر عیار 17) به عنوان طلای استاندارد دست دوم به افراد، فروش بدلیجات به جای طلای کم اجرت است. گالری ایران ژس نیز طلای کم اجرت را به صورت اینترنتی عرضه کرده و از این بابت خیال خریداران این نوع طلا را از اصل بودن آن راحت کرده است.  

کشتی آرای، نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر، در مورد خرید طلای کم اجرت و تقلب های آن اینطور می گوید:"برخی کارگاه های زیرزمینی طلای کمتر از 17 عیار را به عنوان طلای کم اجرت وارد بازار می کنند و متاسفانه برخی طلافروش ها آگاهانه و خیلی از آن ها ناآگاهانه اقدام به فروش آن به عنوان طلای دست دوم می کنند." 

تقلب در طلای کم اجرت 

خرید طلای دست دوم

اگر قصد خرید طلای دست دوم دارید، می‌توانید در سایت بازار طلا به صورت آنلاین از طرح‌های مختلف گالری های موجود در سایت دیدن کنید. به سادگی می توانید تمام مدل های روز بازار طلا را مشاهده و بررسی کنید و در انتها برای خرید با فروشنده محصول ارتباط برقرار کنید و حضوری خرید کنید. اگر می‌خواهید نگاهی به محصولات طلای دست دوم در سایت بازار طلا بیندازید، کافیست در قسمت ویترین آنلاین طلافروشان از منوی فیلتر محصولات تیک گزینه فقط نمایش کالاهای دست دوم را بزنید.

مشاهده محصولات دست دوم موجود در سایت بازار طلا

نظرات
captcha
بازار طلا

میخواهید از آخرین اخبار و تخفیف های بازار طلا باخبر شوید؟